HELSETUR
Tilbake til bloggen
syre, brus, lightbrus, aspartam, livsstilskurs, ph verdi, syreforgiftning, urinsyregikt,

Hvorfor bør du slutte å drikke brus?

helse Jan 05, 2021

To av tre har et ønske om å endre kostholdet! Likevel drikker vi mest brus i verden! Det er lightbrusen 85% av oss sverger til, for denne er tross alt kalorifritt. 

Er det likevel helsemessig å bøtte nedpå flere liter pepsi max og cola zero pr dag/uke? 

Det største problemet med brusdrikkere er at de bytter vann ut med brus, og vann har mange livsviktige funksjoner i kroppen, ikke minst å holde cellene våre hydrert. Vann renser kroppen. Svart brus er tilsatt koffein som tørker ut kroppen om man ikke drikker vann. I tillegg blir mange urolig og kan få angst av for mye koffein. Etterfulgt av dette kommer også søvnproblemer, da mesteparten av inntaket er på kveldene når man har tid å kose seg. Mange drikker også lightbrus i lunsjen og til middag. 

Jeg kunne også gått inn på hva brus inneholder men skal ikke la dette være en artikkel om aspartam. Det er kjemiske stoffer, samt at de har i mye salt i brus for at du skal drikke mer. Bare at det er ekstremt avhengighetsskapende sier seg selv at det ikke er bra for oss og noen ønsker lure oss til å drikke dette. Beste måten å bli kvitt uvanen på er å kutte det helt ut. Husk at giftstoffene skal ut av kroppen, så regn med litt hodepine første 2-3 dagene. Drikk mye vann og hjelp kroppen å skylle det ut. 


I tillegg er det diskutert at kunstig sukker lurer hjernen slik at den ikke sender ut signaler om at du er mett. Derfor kan du drikke litervis med lightbrus, mens du blir mett av vanlig cola. Kunstig sukker lurer hjernen, men kunstig sukker kan også lure bukspyttkjertelen til å sende ut insulin. Derfor er det mange som lagrer fett ved å drikke lightbrus, samt spise mer da det kan øke sultfølelsen.
Brus inneholder syre. For å forstå hvorfor du bør nøytralisere kroppen din, må du være kjent med pH-skalaen.  Denne skalaen måler fra 0 til 14, og forsøker å indikere surheten eller alkaliniteten i kroppen din. Null er ekstremt surt og 14 er svært alkalisk. Lightbrus har en ph verdi på 2,7. Da kan du tenke deg hvor surt brus og ca 14 glass vann må til for å nøytralisere syren. I tillegg gir all kullsyre etseskader på tennene, men her kommer vann med kullsyre best ut. 

Hva gjør syre med kroppen vår: 
Syre er grobunn for sykdom. Jo surere kropp jo bedre vilkår for kreftceller, sopp og parasitter. Ved å spise mer basisk, vil du bli friskere og få mindre smerter i kroppen. Det er syre som gjør at bena er tunge når du skal gå tur. 

Om kroppen blir belastet med for store mengder syrer, greier ikke organene å kvitte seg med all syren, og det skapes en opphopning i blodet. Symptomer som overvekt, migrene, grå stær, allergier, gikt, diabetes og mange flere kan simpelthen skyldes en “forsuring” i kroppen.

Som et resultat vil kroppen ikke lenger eliminere giftstoffer og stopper å absorbere næringsstoffer som den skal. Dette er grunnen til at det er viktig å rette opp dette, og finne en måte å nøytralisere syren i kroppen på, slik at du kan få tilbake en balansert pH-verdi. Mindre syre vil også gjøre det lettere å gå ned i vekt. Halsbrann er et resultat av at du har for mye eller for lite magesyre. Endring i kosthold vil kunne fjerene reflux 100%. 

Vi bruker 20 milliarder årlig på medisiner. Medisiner som skaper masse bivirkninger. Medisiner vi tar for livsstilsykdommer på grunn av mat og drikke vi putter i oss. Vi må ta ansvar for hva vi gjør med kropp og helse. Vi er veldig flink å syte over at vi er syke. Vi må forstå vår egen påvirkningskraft! Den er enorm. 

Å ja, det er vanskelig å endre livsstil når man er avhengig av lightbrus, sukker og alkohol. Men om du ikke klarer det helt perfekt så er alt bedre enn ingenting. 
Å kutte ut en halvliter cola sparer deg for 10 000 sukkerbiter i året. Det har enormt stor påvirkning på helsa di. Mange kan få et bedre liv. Men det krever at vi ofrer noe. 
Vi må ofre de tingene som gjør oss syke, men det postive er at du kan spise enormt mye god mat, bare du kutter ut skadelig drikke. Et glass eplejuice inneholder mer sukker og kalorier enn cola. Mange tror at juice er sunt. Juice er varmet opp slik at næringsstoffene er borte. Fiber fra juicen er silet vekk. 
Skal du ha sunn juice må kjøttet fra frukten være med og juicen må ikke ha vært oppvarmet. Da vil juicen være fresh og inneholde næringsstoffer. 

Jeg tror mange er så heldige at de kunne kun ha kuttet ut det de drikker, og spist det samme og fått en enorm stor endringer i blodsukker og blodtrykk. De flytende kaloriene er hvor utfordringen sitter. En kaffe mocca inneholder mer enn en snickers. Det er en middag i kalorier. Det sier seg selv at vi kommer i kalorioverskudd ved å drikke brus, øl og sukkerdrikker som kaffe latte og mocca. 

Det er 24 sukkerbiter i en halvliter cola. Vei gjerne opp en halvliter brus i sukker så du ser svart på hvitt hvor stor mengde det er. Om man klarte se for seg sukkeret blir det kvalmt å tenke på at vi får i oss så mye sukker pr dag. I tillegg kommer karbohydrater fra mel og stivelse. Det ser ikke bra ut folkens, og mange av oss spiser så mye som 400 gr karbohydrater pr dag. Det er nesten et halvt kilo sukker. 
Om du drikker 1,5 L brus pr dag, eller familien din gjør det, kan du spare 15 000,- i året på å kutte det ut. Det er en ferie. Verdt å tenke på. 

Kjære godtfolk! For å si det enkelt: 
Om du ønsker være sunn og frisk så har ikke litervis med brus noe i kroppen å gjøre! 
Det er harde bud, men du vil føle deg sykt mye bedre uten all syren i kroppen. 

 
Liker du mine blogginnlegg blir jeg glad om du deler! 

Ikke gå glipp av det som skjer!

I vårt nyhetsbrev får du motivasjon, tips for gode sunne vaner og oppskrifter, nye kurs som kommer, og mer rett levert i din innboks. 

Vi hater SPAM. Vi vil aldri selge din opplysninger.